Nastanak pesme Under Pressure

Pic shadow

U leto 1981. u Mauntin studijima u švajcarskom Montreu britanski bend „Queen” je snimao pesme za svoj deseti album „Hot Space”. Nekako se zadesilo da je u to vreme i Dejvid Bouvi imao zakazan termin u studiju, za naslovnu pesmu za film „Cat People” (Ljudi mačke). Bouvi je svratio do „Queen”-a i pridružio im se.

12 May 15



Najluđa rođendanska žurka

Pic shadow

Ako pogledate ceo film sa nadaleko čuvene rođendanske žurke koju je organizovao Freddie Mercury, videćete da je film  tako dobro uradjen, da imate osećaj kao da ste i sami na ovoj ludoj žurci. Možete da osetite šampanjac, čujete muziku  i namirišete PVC.

12 May 15



Montreux

Pic shadow

Na istočnoj strani Ženevskog jezera, između jezerskog plavetnila i belih alpskih vrhova, nalazi se Montreux. Grad je  poznat po jednom od najljepših švajcarskih šetališta, ali i najposećenijem istorijskom spomeniku u državi kao i  prirodnim lepotama koje ga okružuju.

12 May 15



Kako je nastala pesma Death on two Legs

Pic shadow

Death on Two Legs (Smrt na dve noge) je pesma Britanske grupe Queen, i ujedno početna pesma sa  njihovog četvrtog studijskog albuma A Night at the Opera. Pesmu je napisao Freddie Mercury, a pesma navodno opisuje njegovu mržnju prema bivšem menadžeru grupe Queen, pokojnom Normanu Sheffield-u.

09 May 15



« 1 2 3 »