6:53 PM
Freddie i Mary Austin

Nekoliko dana pre smrti, Fredi Merkjuri, legendarni frontmen grupe “Kvin”, otkrio je svoju poslednju želju ženi za koju je rekao da je "ljubav njegovog života". Želja je glasila da ona, i samo ona pokupi njegov pepeo posle kremacije i da ge stavi na tajnu lokaciju koju nikad neće otkriti. Više od dve decenije Meri Ostin pridržavala se obećanja. Čak nije rekla ni njegovim roditeljima.

Posle Fredijeve smrti 1991. godine, krenuo je niz pretpostavki: Da li je njegov pepeo odnet u rodni Zanzibar? Ili je zakopan ispod trešnje u japanskom vrtu u njegovoj kući u Londonu?


Kada je nadgrobna ploča, podignuta na groblju Kensal Grin u Zapadnom Londonu na kojoj stoji njegovo pravo ime - Faruk Bulsara - otkrivena pre mesec dana, buljuk njegovih obožavalaca pomislio je da su konačno saznali gde je njegovo poslednje počivalište.

Međutim, Meri Ostin, žena kojoj je Fredi ostavio imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu, kao i devet miliona funti u novcu, vrlo je kategorična: "Fredi se ne nalazi na tom groblju".
 

Ona kaže kako se neposredno pre nego što će umreti, Fredi plašio da mu grob ne budeo osknavljen.

- Nije želeo da ga iko iskopava, kao što se događalo sa nekim slavnim ličnostima. Znao je da obožavaoci mogu biti stvarno opsednuti. Želeo je da njegov grob ostane tajna i tako će i biti - kaže Meri Ostin.

Meri je dve godine držala urnu sa njegovim pepelom u njegovoj spavaćoj sobi, da bi potom izvela tajnu operaciju zakopavanja urne.
- Nisam želela da iko posumnja šta radim. Rekla sam da idem na zatezanje lica. Bilo je jako teško pronaći pravi trenutak. Jednog jutra, iskrala sam se iz kuće sa urnom. Moralo je to da bude nekog sasvim običnog dana, tako da posluga ništa ne posumnja - kaže ona.

Ostali članovi benda nisu mogli da prihvate da je Meri nasledila njegovu imovinu. Ona kaže da ju je Fredi upozorio da će se sresti sa ljubomorom. "I bio je u pravu", dodaje gorko.

Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu. Obolela je od nekoliko bolesti i trudila se da se emotivno izbori sa nasleđem.

- Mislila sam: "O, Fredi, ostavio si mi toliko mnogo, i tako mnogo tereta". Mislila sam da ne mogu s time da se nosim. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svesna. Zahvalna sam mu na tome što me je upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom - kaže Meri Ostin.

Ona kaže da ne razume zašto je okružuje toliko ljubomore od strane bivših članova benda.

- Za mene, to su samo cigle i prolazne stvari. Bio je jako velikodušan prema njima, ali mislim da oni to nisu shvatili. Mislim da ne cene i ne shvataju šta im je Fredi ostavio. Ostavio im je četvrtinu dobiti poslednja četiri albuma, a nije morao to da uradi. Nikad se ne čujem sa njima. Kad je on umro, oni su samo nestali - priča Meri Ostin.

Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ. Njom dominira veliki klavir, na kome je komponovao neke od najvećih hitova, uključujući i “Boemsku rapsodiju”. Tu su i fotografije sa njim i Meri.

 

Posle šest godina zabavljanja, obznanio je da je gej, i počeo da menja partnere, dok je njegov život sve više tonuo u poroke. Ali, njegova ljubav prema Meri nikad nije prestala.

Views: 2071 | Added by: Administrator | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
class="uForm uComForm">
avatar