8:40 PM
Saradnja FM sa Montserrat Caballe

U periodu između 1979 do 1985, grupa Queen je prešla put od najvećeg benda u Evropi do največeg benda na svetu. Freddie je živeo u Njujorku i Minhenu, daleko od očiju britanske štampe, gde je mogao biti ono što zapravo  jeste. U ovom periodu snimio je prvi solo album-Mr Bad Guy. Iako je dobio blagoslov od CBS-a, album nije bio uspešan.

Nakon zabave u Minhenu, Freddie se vratio na poznatu teritoriju, grupi Queen i Londonu. Preselio se u svoju kuću iz snova i otpočeo rad na albumu A Kind Of Magic, koji če postati prvi broj jedan album grupe nakon 6 godina, kada su završili sa Magic turnejom, finalnom večeri u Knebworth Park-u u avgustu 1986.

Bend je odlučio da napravi još jednu dugu pauzu, ali Freddie je već bio nestrpljiv da urade nešto novo. Sada je već imao 40 godina, i želeo je izazov u svom životu. Nije ga omeo neuspeh njegovog solo albuma. pa je bio odlučan da uradi nešto posebno.Ne samo još jednu hrpu pesama, kao što je i sam rekao. Razmišljao je o mjuziklu, pa je došao na ideju za pesmu “The Great Pretender’. Međutim, mjuzikl je otpao istog časa, kada je dobio poziv od jedne od največih operskih diva.

6 godina unazad, 1981, Freddie i njegov lični asistent Peter “Phoebe’ Freestone, sedeli su u Royal Opera House-u, u Covent Garden-u i gledali Pavarotijevu Verdi’s Un Ballo De Maschera. Freddie je voleo Pavarotijev glas i dok se divio  njegovom umeću kontrole pojavila se mezzo-soprano u formi Montserrat Caballe, i potpuno ga očarala. Njegova vilica bila je bukvalno na podu. Okrenuo se ka Peter-u i rekao mu: Upravo sam čuo najlepši glas na svetu. Nekoliko godina kasnije kada je bio sa grupom na turneji u Barseloni, intervjuisan je od strane lokalne TV stanice, i kada su ga pitali ko mu je miljeni pevač, odgovorio je : Nećete verovati, ali- Montserrat Caballe. Ona je jednostavno najbolja!

Kada je Montserrat to čula, pozvala je Freddi-ja u Barselonu, da se upoznaju. Ne samo da je pristala da snimi pesmu sa njim, već i ceo album. Freddie je bio u svom elementu konačno. Radio je sa svojom heroinom i testirao svoje glasovne mogućnosti na potpuno novom nivou.

Views: 292 | Added by: Administrator | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
class="uForm uComForm">
avatar