4:12 PM
Najluđa rođendanska žurka

Ako pogledate ceo film sa nadaleko čuvene rođendanske žurke koju je organizovao Freddie Mercury, videćete da je film  tako dobro uradjen, da imate osećaj kao da ste i sami na ovoj ludoj žurci. Možete da osetite šampanjac, čujete muziku  i namirišete PVC.  Ispod disko kugli i ultraljubičastog svetla, u centru zabave, moru kože i golih zadnjica, brkova, stripera ( a tu je i Brian May obučen u vešticu ), nalazi se Freddie. Teško je reći da li se zabavlja ili ne. Nekoliko kuvara nosi tortu na tri sprata preko podijuma kako bi slavljenik ugasio 39 upaljenih svećica. Pomalo stidljivo, on gasi nekoliko i povlači se u ćošak prostorije daleko od ostalih, gde provodi veći deo večeri.

Ovo je čovek koji je izveo “I Want To Break Free’  obučen u žensku garderobu ispred 350.000 fanova na Rock festivalu u Riju. Čovek koji je otpevao ‘Bohemian Rhapsody’  viseći naglavačke sa Kraljevskom baletnom grupom. Čovek koji je ukrao šou na Live Aidu-u dok je ceo svet gledao putem malih ekrana. Ipak, da bude u centru pažnje na sopstvenoj rođendanskoj zabavi mu ne prija.

Freddie je jednom rekao da je čovek ekstrema. Na sceni bio je nepobediv. On je gospodin Fahrenheit. Međutim, van scene on je stidljiv, pomalo vickast i sudeći po onima koji su mu najbliži- najbolji prijatelj koga ikada možete imati. Freddie Mercury je Veliki Pretvarač.

Snimak njegovog 39 rođendana je u prošlosti često korišćen kako bi se dočarao njegov preterani privatan život. Ipak, to nije bila realnost. To je bilo ono što je on želeo da verujemo o njemu, kako bi sačuvao  imidž osobe koju je stvorio.

Njegov privatni život bio je potpuno drugačiji. Naravno, imao je on svoje lude noći i nije krio da je preterivao u svemu, ali Freddie je takođe bio neko koj je redovno posećivao baletske predstave, operu i mjuzikle. Bio je kolektor japanske umetnosti. Bio je odan kum, zvao je telefonom svoje mačke kada negde otputuje, igrao Scrabble, i njegova omiljena TV emisija bila je Countdown.

E sad, pravo značenje ove najluđe žurke ikada…ovo će biti poslednja u nizu sličnih..Obeležila je Freddi-jev oproštaj od ovakvog načina života. Freddie se bližio četvrtoj deceniji , a svet je prodrmala nova bolest zvana SIDA, i stvari će se drastično promeniti.

 

 

Rođendanska žurka u Minhenu

Views: 559 | Added by: Administrator | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
class="uForm uComForm">
avatar