Saradnja FM sa Montserrat Caballe

Pic shadow

U periodu između 1979 do 1985, grupa Queen je prešla put od najvećeg benda u Evropi do največeg benda na svetu. Freddie je živeo u Njujorku i Minhenu, daleko od očiju britanske štampe, gde je mogao biti ono što zapravo  jeste. U ovom periodu snimio je prvi solo album-Mr Bad Guy. Iako je dobio blagoslov od CBS-a, album nije bio uspešan.

09 May 15



Smoke on the water- Deep Purple

Pic shadow

Dokazano je mnogo puta da muzika ima magiju koja zbližava ljude kako u dobru, tako i u ne baš dobrim vremenima, kada ih poziva na moralnu odgovornost, pobuđuje najbolje vrline u ljudima i ujedinjuje ih u zajedničkom plemenitim poduhvatima. A nastanak iste pesme inspirisan je jednim zapaljivim događajem u kome na sreću nije bilo povređenih,a više o tome možete pročiteti u redovima ispod...

07 May 15



Freddie Mercury

Pic shadow

Pre 23 godine, u nedelju, 24. novembra 1991. godine u svojoj 45 godini života napustio nas je jedan od najboljih pevača u istoriji rokenrol muzike. Ovo su, možda, neki podaci o njemu koje ne znate.

Zauvek će ostati upamćen po svom snažnom vokalu i energiji, koja je pomerala granice i pristup muzici.

Fredi Merkjuri umro je od posledica zaraženosti HIV virusom, a svoju bolest je krio od javnosti, pokušavajući da zaštiti svoje najbliže od medija.

07 May 15



« 1 2 3